Parkinson

ParkinsonFit

Training met aandacht voor verschillende aspecten van de ziekte van Parkinson, door ParkinsonNet erkende therapeuten. Er wordt getraind om balans, conditie en kracht te behouden en te verbeteren. We leren u specifieke technieken om uw loopvaardigheid te verbeteren.

Voor deze training kunt u in Leusden op afspraak langskomen op vrijdagen tussen 10:00 tot 11:30 uur.

Groot Bewegen / LSVT-BIG

Meander Medisch Centrum verzorgt samen met WIJKfysio ‘Shared Care’ ketenzorg voor patiënten met Parkinson in de regio Eemland. Parkinsonpatiënten kunnen sinds 2015 in Meander Medisch Centrum terecht voor de revalidatiebehandeling LSVT-BIG, die leert om ‘groter’ te bewegen. Het vervolgprogramma / nabehandeltraject, een BIG for LIFE oefengroep, kan u helpen dagelijks gemotiveerd te blijven oefenen. Hiervoor kunt u dicht bij huis terecht bij WIJKfysio.

Elke Parkinsonpatiënt heeft daarnaast jaarlijks een TUNE UP nodig, een soort APK om het fysieke functioneren in kaart te brengen en te trainen wat nodig is.

De BIG for LIFE-training verbetert de balans, houding, conditie en lenigheid. Het is belangrijk dat u na afronding van uw therapie in het ziekenhuis dagelijks uw oefeningen blijft doen. Juist daarom is de samenwerking met therapeuten in de regio zo belangrijk. Vanuit WIJKfysio verzorgen Serina Geurtsen en Diedeke van Wijk de TUNE UP en/of BIG for LIFE oefengroepen. Zij zijn beide geschoold in LSVT-BIG en ook aangesloten bij ParkinsoNet. U kunt in Leusden of in Woudenberg een afspraak maken voor LSVT-BIG begeleiding.

Voor deze training kunt u in Leusden op afspraak langskomen op dinsdag tussen 9:00 en 10:00 uur, of op vrijdag tussen 12:00 en 13:00. Bij voldoende animo starten we ook een groep in Woudenberg.