Tarieven fysiotherapie

Vergoedingen 2020

Fysiotherapie behandelingen worden vaak vergoed vanuit uw aanvullende verzekering en soms vanuit uw basisverzekering. Wij beslissen jaarlijks met welke zorgverzekeraars we een contract aangaan. Hierin zoeken we de balans tussen het gemak voor u als patiënt (als we een contract hebben heeft u minder administratieve rompslomp) en de ons door de zorgverzekeraar gegunde contractsvoorwaarden.

Welke vergoedingen gelden voor u? En wat kost een fysiotherapie behandeling in onze praktijk? Het antwoord daarop is niet zo eenvoudig te geven. Dat hangt er sterk vanaf of, bij wie én hoe u verzekerd bent. Hieronder vindt u de regeling in hoofdlijnen. Onder de link Stappenplan vergoeding vindt u in meer detail hoe u snel duidelijkheid kunt krijgen over uw eventuele vergoeding van behandelingen. Naast behandelingen kunt u bij ons ook terecht voor fysiotherapeutische Groepstrainingen, zoals Valpreventie. Zorgverzekeraars noemen dit over het algemeen beweegprogramma's. Voor beweegprogramma's gelden afzonderlijke vergoedingen.

Verzekerde zorg, hoofdlijn

Als u aanvullend verzekerd bent bij één van onze gecontracteerde verzekeraars en u heeft recht op vergoeding van uw behandeling, dan vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten rechtstreeks aan onze praktijk. Als de behandeling niet of niet geheel wordt vergoed, ontvangt u een factuur voor het totaal- of restbedrag. In ons contract met uw zorgverzekeraar hebben wij tariefafspraken gemaakt, soms ook voor de behandelingen die uw zorgverzekeraar niet vergoedt. De tarieven die voor u gelden, vindt u in dat geval terug in de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering.

NB: Zelfs als uw behandeling wordt vergoed kan het zijn dat u hem zelf moet betalen. Dat zit zo: voor de basisverzekering geldt voor iedere verzekerde van 18 jaar en ouder een eigen risico: in 2020 minimaal € 385,-, maar vrijwillig te verhogen. Als uw eigen risico in een kalenderjaar nog niet (volledig) is belast, zal uw verzekeraar u daarom een rekening sturen voor fysiobehandelingen die vanuit de basisverzekering vergoed worden.

Niet-verzekerde zorg.

Onze praktijk heeft met veel zorgverzekeraars in Nederland contracten afgesloten. Toch kan het voorkomen dat u rechtstreeks een factuur van ons ontvangt. Dit gebeurt als wij met uw specifieke zorgverzekering geen contract hebben. Ook speelt het als u niet verzekerd bent in Nederland. Tenslotte krijgt u een rechtstreekse factuur als u ervoor gekozen hebt geen zorgverzekering af te sluiten. Bij een rechtstreekse factuur aan u geldt onze praktijktarievenlijst onderaan deze pagina. De factuur kunt u declareren bij uw verzekeraar die hem (deels) vergoedt, mits de betreffende behandeling in uw verzekerde zorgpakket zit.

Twee zittingen bij eerste afspraak

Het kan voorkomen dat uw eerste afspraak met ons door uw verzekeraar geboekt wordt als twee zittingen: één voor de intake en één voor de eerste behandeling. Hoe dat precies zit kunt u hier lezen.

Praktijktarieven 2020

Voor niet verzekerde zorg en/of niet vergoede zorg (zonder aanvullende voorwaarden vanuit uw verzekeraar) gelden onze praktijktarieven. Genoemde prijzen zijn per zitting en per persoon. Een zitting duurt over het algemeen 30 minuten. Voor de intake nemen we graag de tijd en reserveren we 45 minuten.