Beeldbellen

Onder strikte voorwaarden van de zorgverzekeraars bestaat de mogelijkheid tot een video- of telefonisch consult. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft deze regels vanwege de Corona-crisis tijdelijk versoepeld. Het kan dus zijn dat we u een telefonisch consult voorstellen. U kunt ons hier ook om vragen.

Voor het beeldbellen gebruiken wij de app Hangouts Meet. Door de manier waarop wij deze app gebruiken voldoen wij aan de Europese AVG wetgeving en de Amerikaanse HIPAA wetgeving. Wij kunnen en zullen de inhoud van de videoconsulten niet opslaan.

U kunt Hangouts Meet op drie manieren gebruiken. Over het algemeen is een groter scherm prettiger voor een videoconsult:

  • voor laptops met microfoon en camera is er de Webapp.
  • er is een app voor Android telefoons / tablets
  • er is een app voor iPhones / iPads

De weblink naar de besloten video-omgeving ontvangt u van ons als een digitale afspraak in uw email-box. In het bijgesloten voorbeeld is de link geel gearceerd: meet.google.com/rga-bzvj-voz . De link is per videoconsult uniek om uw privacy te garanderen.

Probeert u alstublieft ruim voor een gepland videoconsult uit of u de app begrijpt. Als u bij deze voorbereiding vragen heeft kunt u ons bellen voor telefonische ondersteuning vooraf.

Door te klikken op de weblink in uw digitale afspraak (email of digitale agenda) zal uw computer / smartphone u instructies geven hoe u zonodig een app installeert.

handleiding Webapp

De link start eenvoudig uw browser op. U klikt op het tijdstip van de afspraak op de groene knop Deelnameverzoek. Uw therapeut doet hetzelfde, waarna het videoconsult kan starten.

handleiding Android

  1. De link start ofwel uw geïnstalleerde app Hangouts Meet of lust door naar de Google PlayStore pagina, vanwaar u de app kunt installeren. Als u de app al had gaat u naar stap 3
  2. Na installatie van de app moet u deze toestemming geven voor het gebruik van uw video opname en audio opname. Inloggen gebeurt meestal vanzelf, omdat zowel Android als de app geleverd worden door dezelfde leverancier Google. NB: het is wel belangrijk dat dit gmail account bij ons bekend is, zodat wij de uitnodiging voor de besloten video-omgeving naar het juiste adres kunnen sturen.
  3. U klikt op het tijdstip van de afspraak op de groene knop Deelnameverzoek. Uw therapeut doet hetzelfde, waarna het videoconsult kan starten.

Tip: op een Android smartfone ondersteunt de app ook horizontaal beeld.

handleiding iOs

  1. De link start ofwel uw geïnstalleerde app Hangouts Meet of lust door naar de Apple AppStore pagina, vanwaar u de app kunt installeren. Als u de app al had gaat u naar stap 4
  2. Na installatie van de app moet u deze toestemming geven voor het gebruik van uw camera en microfoon.
  3. Vervolgens logt u in op de app
  4. U klikt op het tijdstip van de afspraak op de groene knop Deelnemen aan vergadering. Uw therapeut doet hetzelfde, waarna het videoconsult kan starten.