In Balans

De groepscursus In Balans heeft als doel vallen te voorkomen en het aantal èn de ernst van vallenincidenten te verminderen. Dit kunt u bereiken door verbeteren van de balans en inzicht in valrisico’s. U leert mogelijke gevaarlijke situaties te herkennen en te voorkomen.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor iedereen die:

  • 65+ is

  • minimaal 10 minuten kan lopen (met of zonder hulpmiddel)

  • al eens is gevallen en/of bezorgd is om te vallen en/of moeite heeft met gaan, staan, lopen en/of het bewaren van balans

Inhoud

De cursus duurt 13 weken. De eerste drie weken is er wekelijks een informatiebijeenkomst met koffie. U krijgt informatie over bewegen, tips voor thuis en oefeningen. Daarna gaat u twee keer per week met de groep oefenen over een periode van tien weken. U traint in een groep van ongeveer 15 mensen. De cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut in samenwerking met een buurtsportcoach.

In Balans is een lesprogramma ontwikkeld door de VeiligheidNL. Wij bieden deze training binnenkort éénmalig aan in Amersfoort aan, gekoppeld aan een wetenschappelijk onderzoek door de Vrije Universiteit.

Data

De drie theorie-bijeenkomsten zijn op dinsdag 31 mei, dinsdag 7 juni en dinsdag 14 juni van 11.00 tot 12.30.

Daarna zal de trainingsperiode starten voor 10 weken op dinsdagen (21 juni-23 aug) en vrijdagen (24 juni-26 aug) van 10.30 tot 11.30. Aansluitend kopje koffie/thee tot 11.45.


Locatie

Huis Miereveld, Miereveldstraat 72, Amersfoort