Team

Ailina Verhoek

Mijn naam is Ailina Verhoek en ik ben in 2011 afgestudeerd als fysiotherapeut. Aangezien ik vooral geïnteresseerd was in geriatrische ziektebeelden, begon ik een jaar later aan de master ‘fysiotherapie in de geriatrie’ aan de SOMT. Sinds 2015 ben ik MSc geriatriefysiotherapeut. Ik werk graag samen met u als patiënt en uw omgeving aan het herstel of verbetering van kwaliteit van leven. Ik ben een groot voorstander van functionele training, veelal ook in de thuissituatie aangezien dit de plek is waar u functioneert.

In 2016 heb ik de basisscholing van het ParkinsonNet gedaan, de afgelopen jaren heb ik veel verschillende patiënten met de ziekte van Parkinson begeleid in hun ziekteproces. Verder heb ik de basismodule handtherapie gevolgd en de cursus runningtherapie. Bij runningtherapie wordt hardlopen ingezet als behandeling van vooral psychische klachten.

Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik docent op een ROC. Hier breng ik onder andere mijn kennis van het menselijk lichaam over aan studenten verzorgende IG en verpleegkunde. Verder ben ik in mijn vrije tijd op het voetbalveld te vinden. Ik geniet er enorm van om op zaterdagmiddag een balletje te trappen.

BIG#: 09914214604

Angelique Rehorst

Ik ben Angelique Rehorst, in 2017 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest in verschillende praktijken en in een verpleeghuis. Al tijdens mijn eerste stage is mijn interesse gewekt voor fysiotherapie bij de oudere mens. Met name het behouden van beweegmogelijkheden en hiermee het behouden van kwaliteit van leven is wat mij het meest trekt. Denken in oplossingen in plaats van beperkingen.

Om nog meer in oplossingen te denken ben ik gestart met de masteropleiding geriatriefysiotherapie.

Ik woon in Utrecht samen met mijn vriend en onze kat. Om in mijn vrije tijd te ontspannen ga ik graag wandelen, een boek lezen en paardrijden.

BIG#: 39923298604

Anneleen Schinkel

Ik ben Anneleen Schinkel, ik ben in 2007 afgestudeerd als fysiotherapeut en sindsdien in verschillende praktijken aan het werk geweest, zowel langere als kortere tijd. De laatste jaren ben ik vooral gericht op klachten die ontstaan door werkbelasting. Hiervoor kom ik vaak bij bedrijven over de vloer en kom ik door heel Nederland om advies te geven over houding en beweging, daarnaast ben ik veel bezig met preventie – hoe voorkom je klachten. Dat is ook iets wat ik graag mee neem in het werk bij WIJKfysio. Wat is de oorzaak van de klacht en is er een manier om dat de volgende keer te voorkomen? Hierin je eigen verantwoordelijkheid nemen, door goed voor jezelf te zorgen en door bewust te bewegen

- een kleine verandering kan vaak een groot effect hebben-.

Ik woon in Culemborg met mijn man en 2 kinderen. Ik vind het heerlijk om muziek te maken: zingen, piano en ukelele spelen. Daarnaast maak ik graag een wandeling of sport ik om mijn hoofd weer even leeg te maken.

Diedeke van Wijk

Ik ben Diedeke van Wijk en werkzaam als fysiotherapeut, cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. In mijn werk vind ik het belangrijk dat u als patiënt centraal staat. In de behandeling wil ik samen toewerken naar meer zelfstandigheid en een betere kwaliteit van leven voor u als patiënt. Het is mijn taak om u te motiveren tot bewegen. Bij voorkeur met plezier in bewegen!

Soms gaat bewegen niet vanzelf of zelfs gepaard met pijn. Het zoeken naar mogelijkheden en vormen om toch in beweging te komen is de kern van mijn werkzaamheden. Hierbij ga ik vol enthousiasme samen met u aan de slag om te kijken wat er voor u haalbaar is. Vaak is dat meer dan u denkt!

Specialisatie

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd als MSc geriatriefysiotherapeut en MSc manueeltherapeut. Geriatriefysiotherapie richt zich op het dagelijks bewegen en functioneren van ouderen, kwetsbaren en mensen met meervoudige gezondheidsproblemen. Aanvullend hieraan ben ik lid van DuizeligheidsNet, Chronisch ZorgNet (Claudicatio, Hartaandoeningen, Longaandoeningen, Corona) en ParkinsonNet.

In 2015 ben ik gestart met mijn eigen praktijk WIJKfysio in Leusden. Hierin kan ik al mijn enthousiasme kwijt en geef ik vorm aan nieuwe projecten en ontwikkelingen in mijn vakgebied. Een programma als Vallen Verleden Tijd is een van de nieuwe ontwikkelingen die ik samen met mijn collega verzorg.

Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man en twee kinderen in Leusden. Hier ben ik dan ook vaak in mijn vrije tijd te vinden. Met het gezin gaan we graag naar zee, kanoën of spelen een spelletje. Verder geniet ik van een spannend boek, bij voorkeur met de kat op schoot.

BIG#: 59055854904

Lenna de Ru

Ik ben in 2013 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Hierna ben ik in verschillende praktijken werkzaam geweest als fysiotherapeut, om ervaring op te doen in het vak en me te oriënteren op een specialisatie. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de masteropleiding Fysiotherapie in de Geriatrie aan de SOMT.

Het werken met ouderen ligt me goed en er zijn veel nieuwe inzichten over veel voorkomende problemen bij ouderen en hoe je deze als fysiotherapeut het beste kunt signaleren en behandelen; het laatste vaak binnen een multidisciplinair team.

Sinds 2016 werk ik voornamelijk met ouderen en kan zodoende mijn kennis en de nieuwe ontwikkelingen binnen de geriatrie fysiotherapie vertalen naar de praktijk.

Ik richt me op de persoonlijke situatie van alle mensen die ik behandel. Niemand is hetzelfde en dat maakt het, ook voor mij, iedere keer anders. Hierbij ga ik altijd uit van wat iemand zelf wil bereiken, of behouden, met de behandeling. Daar gaan we samen voor.

BIG#: 29916759404

Marjolein Hanse

Mijn naam is Marjolein Hanse en ben sinds 1997 werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Voldoening, haal ik uit mijn werk als ik zie dat u inzicht krijgt in de relatie die de klacht heeft met uw dagelijkse functioneren. Dat u zelf invloed kan hebben op een beter en/of pijnvrij functioneren, waardoor we samen kunnen werken aan herstel of vermindering van klachten. Daarnaast vind ik de samenwerking met collega’s erg belangrijk zodat we elkaar scherp kunnen houden maar ook van elkaar kunnen leren om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Specialisatie

Ik heb mij gespecialiseerd en verdiept op een aantal gebieden. Dit zijn de schouder, artrose heup en knie, revalidatie na nieuwe heup en knie, duizeligheid en medical taping. Ik ben aangesloten bij Duizeligheidsnet.

Ik ben mij meer gaan interesseren in de ouder wordende mens. Hoe functioneert het lichaam, hoe verloopt het herstel, wat zijn de veel voorkomende ziektes bij het ouder worden, wat kan ik betekenen als fysiotherapeut voor de ouder wordende mens? Om deze vragen beantwoord te krijgen start ik in september 2016 met een 3 jarige opleiding geriatriefysiotherapie.

BIG#: 79048340904

Ronald van Wijk

Ik ben Ronald van Wijk. Ik ben meer op de achtergrond aanwezig in de praktijk, als ondersteuner op allerlei vlak. Zo regel ik de boekhouding, contracten, declaraties, ict, verdiep ik me in allerlei regelgeving en ben ik druk met het implementeren van Keurmerk Fysiotherapie of HKZ. Ook kunt u me af en toe aan de telefoon treffen. Tot slot vervul ik binnen de praktijk de rollen van functionaris gegevensbescherming en klachtenfunctionaris.

In 2018 ben ik gestart met de opleiding Mantelzorgmakelaar.

Ik ben getrouwd en woon samen met Diedeke en twee zoons. Mijn ontspanning vind ik in de natuur, op de wielrenfiets, of zingend in een (kamer)koor. Daarnaast schaak ik graag.

Serina Geurtsen

Ik ben Serina Geurtsen, in 1987 afgestudeerd als fysiotherapeut. Mijn laatste stage heb ik gelopen in revalidatiecentrum De Hoogstraat en daar is de basis gelegd voor mijn interesse in neurologische – en complexe aandoeningen.

In 1997 ben ik afgestudeerd als geriatriefysiotherapeut. Ik ga uit van het principe dat er bij het normale proces van ouder worden het een en ander verloren gaat, maar dat het niet nodig is om kwaliteit van bewegen verloren te láten gaan! Kortom: je hoeft het niet weg te geven!

Wij hebben een lijf gekregen zónder instructieboekje of garantiebewijs! Wij zijn zèlf verantwoordelijk voor het onderhoud en het gebruik er van!!

Er is zóveel te leren over bewegen en zóveel te leren over wat mogelijkheden zijn om zo optimaal mogelijk te kunnen blijven bewegen, óók bij achteruitgang door leeftijd, ziekte of andere belemmeringen.

De puzzel om de kwaliteit van houding en bewegen te trainen, te behouden of te revalideren is de dagelijkse uitdaging in mijn werk. Dit kenmerkt ook mijn manier van werken: gemotiveerd, functioneel en oplossingsgericht.

Specialisatie

Ik participeer in een netwerk voor mensen met een doorgemaakt CVA (SSE: Stroke Service Eemland) en het geriatrienetwerk Amersfoort.

Onlangs ben ik ook toegelaten tot het ParkinsonNet. Een samenwerkende groep specialisten op parkinsongebied bestaande uit artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, etc.

Tot slot ben ik gekwalificeerd in DryNeedling therapie, een werkwijze waarbij gespannen spieren door middel van aanprikken met een zeer dunne naald, langdurig tot ontspanning kunnen worden gebracht.

Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik dierosteopaat (voor paard en hond) en gecertificeerd om ook deze met dryneedling te mogen behandelen.

Hobbymatig fok en train ik op bescheiden schaal IJslandse paarden.

BIG#: 79033652104