Team

Astrid Kersten

Mijn naam is Astrid Kersten en ik werk sinds 2002 als fysiotherapeut. Gedurende mijn werk merkte ik dat ik steeds meer interesse kreeg in het verhaal achter een klacht. Want waarom herstelde de ene cliënt in een paar weken en kwam een andere elke keer terug met dezelfde klachten? Deze vragen maakten dat ik mij ging verdiepen in de wisselwerking tussen ons hoofd en ons lijf. Vanuit deze interesse heb ik de opleiding haptonomie en daarna de opleiding psychosomatische fysiotherapie gedaan.

De insteek binnen mijn werk als fysiotherapeut is natuurlijk via het lichaam; wanneer je goed in je vel zit, voel je je ook rustiger in je hoofd!

Specialisatie

Haptonomie gaat over het in contact komen met je lichaam en de signalen die je lichaam geeft. Soms raken we dit contact kwijt in de hectiek van ons drukke leven en is het goed om daar bewust bij stil te staan.

Psychosomatische fysiotherapie is een specialisatie die zich richt op spanning en stress gerelateerde klachten. Er wordt niet alleen gekeken naar uw klachten, maar ook naar mogelijke oorzaken en factoren die van invloed kunnen zijn op uw klachten. Psychosomatiek staat voor de relatie tussen het geestelijke (psyche) en het lichamelijke (soma) en hoe dat elkaar onderling beïnvloed.

Klachten waarmee u bij mij terecht kunt zijn o.a. prikkelbaarheid, hyperventilatie, verhoogde spierspanning, vermoeidheid, hoofdpijn, druk op de borst, slaapproblemen, concentratieproblemen, lusteloosheid of een burn- out. Ook richt psychosomatische fysiotherapie zich op chronische pijnklachten en onverklaarbare lichamelijke klachten.

Ik vind het een uitdaging om cliënten te ondersteunen bij het terugvinden van balans, zowel lichamelijk als geestelijk, zodat je weer ontspannen in het leven kan staan.

Diedeke van Wijk

Ik ben Diedeke van Wijk en sinds 2001 werkzaam als fysiotherapeut. In mijn werk vind ik het belangrijk dat u als patiënt centraal staat. In de behandeling wil ik samen toewerken naar meer zelfstandigheid en een betere kwaliteit van leven voor u als patiënt. Het is mijn taak om u te motiveren tot bewegen. Bij voorkeur met plezier in bewegen!

Soms gaat bewegen niet vanzelf of zelfs gepaard met pijn. Het zoeken naar mogelijkheden en vormen om toch in beweging te komen is de kern van mijn werkzaamheden. Hierbij ga ik vol enthousiasme samen met u aan de slag om te kijken wat er voor u haalbaar is. Vaak is dat meer dan u denkt!

In 2018 ben ik gestart met de opleiding Mantelzorgmakelaar.

Specialisatie

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd als MSc geriatriefysiotherapeut en manueeltherapeut. Geriatriefysiotherapie richt zich op het dagelijks bewegen en functioneren van ouderen, kwetsbaren en mensen met meervoudige gezondheidsproblemen. Aanvullend hieraan ben ik lid van ArtroseZorgnet, Claudicationet en ParkinsonNet.

In 2015 ben ik gestart met mijn eigen praktijk WIJKfysio in Leusden. Hierin kan ik al mijn enthousiasme kwijt en geef ik vorm aan nieuwe projecten en ontwikkelingen in mijn vakgebied. Een programma als Vallen Verleden Tijd is een van de nieuwe ontwikkelingen die ik samen met mijn collega verzorg.

Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man en twee kinderen in Leusden. Hier ben ik dan ook vaak in mijn vrije tijd te vinden. Met het gezin gaan we graag naar zee, kanoën of spelen een spelletje. Verder geniet ik van een spannend boek, bij voorkeur met de kat op schoot.

Gerlinde Wieser

Mijn naam is Gerlinde Wieser. In 2018 gediplomeerd als Mantelzorgmakelaar.

Net als zovele andere mantelzorgers, ben ook ik, als mantelzorger, verdwaald geraakt in het oerwoud van informatie, regels en wetgeving. Eenmaal de weg teruggevonden, blijkt dan ook nog vaak dat veel informatie op verschillende manieren uit te leggen is. Welke informatie is juist? Wat is waar?

Dit zoeken in die brei van onduidelijke, verouderde en soms zelfs tegenstrijdige informatie is doorgaans het grootste struikelblok dat de mantelzorger onderuit haalt.

Voor mij stond vast dat dit anders moet voor de mantelzorgers na mij. Daarom ben ik de opleiding Mantelzorgmakelaar gaan doen met als doel:

Mantelzorgers ontzorgen / ontlasten! Niet iedereen het wiel weer opnieuw uit laten vinden. Door goed informeren, knelpunten uitzoeken en zo nodig overnemen van regeltaken, wil ik mantelzorgers ontlasten. Waardoor zij weer wat meer tijd/ruimte krijgen voor hun eigen leven/gezin/sociale contacten. Maar ook dat zij zich weer meer kunnen richten op het doel van mantelzorgen; liefdevol zorgen voor de zorgvrager, in plaats van energie te steken in taaie bureaucratie.

Lenna de Ru

Ik ben in 2013 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Hierna ben ik in verschillende praktijken werkzaam geweest als fysiotherapeut, om ervaring op te doen in het vak en me te oriënteren op een specialisatie. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de masteropleiding Fysiotherapie in de Geriatrie aan de SOMT.

Het werken met ouderen ligt me goed en er zijn veel nieuwe inzichten over veel voorkomende problemen bij ouderen en hoe je deze als fysiotherapeut het beste kunt signaleren en behandelen; het laatste vaak binnen een multidisciplinair team.

Sinds 2016 werk ik voornamelijk met ouderen en kan zodoende mijn kennis en de nieuwe ontwikkelingen binnen de geriatrie fysiotherapie vertalen naar de praktijk.

Ik richt me op de persoonlijke situatie van alle mensen die ik behandel. Niemand is hetzelfde en dat maakt het, ook voor mij, iedere keer anders. Hierbij ga ik altijd uit van wat iemand zelf wil bereiken, of behouden, met de behandeling. Daar gaan we samen voor.

Marjolein Hanse

Mijn naam is Marjolein Hanse en ben sinds 1997 werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Voldoening, haal ik uit mijn werk als ik zie dat u inzicht krijgt in de relatie die de klacht heeft met uw dagelijkse functioneren. Dat u zelf invloed kan hebben op een beter en/of pijnvrij functioneren, waardoor we samen kunnen werken aan herstel of vermindering van klachten. Daarnaast vind ik de samenwerking met collega’s erg belangrijk zodat we elkaar scherp kunnen houden maar ook van elkaar kunnen leren om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Specialisatie

Ik heb mij gespecialiseerd en verdiept op een aantal gebieden. Dit zijn de schouder, artrose heup en knie, revalidatie na nieuwe heup en knie, duizeligheid en medical taping. Ik ben aangesloten bij Duizeligheidsnet.

Ik ben mij meer gaan interesseren in de ouder wordende mens. Hoe functioneert het lichaam, hoe verloopt het herstel, wat zijn de veel voorkomende ziektes bij het ouder worden, wat kan ik betekenen als fysiotherapeut voor de ouder wordende mens? Om deze vragen beantwoord te krijgen start ik in september 2016 met een 3 jarige opleiding geriatriefysiotherapie.

Melanie Visser

Ik ben Melanie Visser, in 2013 afgestudeerd als ergotherapeut.

Ronald van Wijk

Ik ben Ronald van Wijk. Ik ben meer op de achtergrond aanwezig in de praktijk, als ondersteuner op allerlei vlak. Zo regel ik de boekhouding, contracten, declaraties, ict, verdiep ik me in allerlei regelgeving en ben ik druk met het implementeren van Keurmerk Fysiotherapie of HKZ. Ook kunt u me af en toe aan de telefoon treffen. Tot slot vervul ik binnen de praktijk de rollen van functionaris gegevensbescherming en klachtenfunctionaris.

In 2018 ben ik gestart met de opleiding Mantelzorgmakelaar.

Ik ben getrouwd en woon samen met Diedeke en twee zoons. Mijn ontspanning vind ik in de natuur, op de wielrenfiets, of zingend in een (kamer)koor. Daarnaast schaak ik graag.

Serina Geurtsen

Ik ben Serina Geurtsen, in 1987 afgestudeerd als fysiotherapeut. Mijn laatste stage heb ik gelopen in revalidatiecentrum De Hoogstraat en daar is de basis gelegd voor mijn interesse in neurologische – en complexe aandoeningen.

In 1997 ben ik afgestudeerd als geriatriefysiotherapeut. Ik ga uit van het principe dat er bij het normale proces van ouder worden het een en ander verloren gaat, maar dat het niet nodig is om kwaliteit van bewegen verloren te láten gaan! Kortom: je hoeft het niet weg te geven!

Wij hebben een lijf gekregen zónder instructieboekje of garantiebewijs! Wij zijn zèlf verantwoordelijk voor het onderhoud en het gebruik er van!!

Er is zóveel te leren over bewegen en zóveel te leren over wat mogelijkheden zijn om zo optimaal mogelijk te kunnen blijven bewegen, óók bij achteruitgang door leeftijd, ziekte of andere belemmeringen.

De puzzel om de kwaliteit van houding en bewegen te trainen, te behouden of te revalideren is de dagelijkse uitdaging in mijn werk. Dit kenmerkt ook mijn manier van werken: gemotiveerd, functioneel en oplossingsgericht.

Specialisatie

Ik participeer in een netwerk voor mensen met een doorgemaakt CVA (SSE: Stroke Service Eemland) en het geriatrienetwerk Amersfoort.

Onlangs ben ik ook toegelaten tot het ParkinsonNet. Een samenwerkende groep specialisten op parkinsongebied bestaande uit artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, etc.

Tot slot ben ik gekwalificeerd in DryNeedling therapie, een werkwijze waarbij gespannen spieren door middel van aanprikken met een zeer dunne naald, langdurig tot ontspanning kunnen worden gebracht.

Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik dierosteopaat (voor paard en hond) en gecertificeerd om ook deze met dryneedling te mogen behandelen.

Hobbymatig fok en train ik op bescheiden schaal IJslandse paarden.