Groepstraining

Artroseklachten

Revalidatie bij heup- / knie-artrose

Programma voor mensen met artrose aan heup en/of knie. De training en begeleiding is gericht op herstel van kracht en balans. Er is aandacht voor omgaan met eventuele beperkingen of het zoeken naar alternatieven. Training vindt plaats in een groep van maximaal vijf personen.

Claudicatioklachten

Gesuperviseerde looptraining

Deze training is bedoeld voor mensen met ‘etalagebenen’ (perifeer arterieel vaatlijden / Claudicatio Intermittens).
De training vindt plaats op de trainingslocaties. Er wordt getraind om uw maximale loopafstand te vergroten, maar ook uw algehele uithoudingsvermogen en de spierkracht van uw benen neemt toe. Daarnaast is er veel aandacht voor een gezonde leef- en beweegstijl. U traint in een groep van maximaal vijf personen.

COPD beweegprogramma

Programma op m aar voor mensen met COPD. U wordt individueel begeleid of indien gewenst in een kleine groep. U traint twee keer per week in de praktijk.

Medisch Fitness

Wij bieden u de mogelijkheid om op een actieve, plezierige en verantwoorde manier gezondheidswinst te behalen. Onder voortdurende controle en begeleiding werkt u in kleine groepen aan een op maat gemaakt trainingsprogramma dat rekening houdt met uw persoonlijke doelstellingen en eventuele beperkingen.

U wordt begeleidt door een fysiotherapeut. Die is bij uitstek de specialist op het gebied van het bewegingsapparaat. De training is bedoeld:

  • voor iedereen die op een persoonlijke en verantwoorde manier iets aan zijn fitheid wil doen.

  • voor iedereen die klachten heeft aan het houdings- of bewegingsapparaat.

  • als vervolg op een fysiotherapeutische behandeling.

  • voor mensen die nog nooit hebben gesport.

  • wanneer u niet van een teamsport houdt, maar het wel leuk vindt om in een kleine groep iets aan uw fitheid te doen.

OncoFit

Groepstraining ter revalidatie bij of na kanker.

De training vindt plaats op de trainingslocatie, individueel en later samen met anderen werkt u toe naar herstel van uithouding en specifieke kracht. Er is ruim aandacht voor eventuele andere problemen die u tegenkomt tijdens uw herstel. Training vindt plaats in een groep van vier tot zes personen.

ParkinsonFit

Training met aandacht voor verschillende aspecten van de ziekte van Parkinson, door ParkinsonNet erkende therapeuten. Er wordt getraind om balans, conditie en kracht te behouden en te verbeteren. We leren u specifieke technieken om uw loopvaardigheid te verbeteren.

Groot Bewegen / LSVT-BIG

Meander Medisch Centrum verzorgt samen met WIJKfysio ‘Shared Care’ ketenzorg voor patiënten met Parkinson in de regio Eemland. Parkinsonpatiënten kunnen sinds 2015 in Meander Medisch Centrum terecht voor de revalidatiebehandeling LSVT-BIG, die leert om ‘groter’ te bewegen. Het vervolgprogramma / nabehandeltraject, een BIG for LIFE oefengroep, kan u helpen dagelijks gemotiveerd te blijven oefenen. Hiervoor kunt u dicht bij huis terecht bij WIJKfysio.

Elke Parkinsonpatiënt heeft daarnaast jaarlijks een TUNE UP nodig, een soort APK om het fysieke functioneren in kaart te brengen en te trainen wat nodig is.

De BIG for LIFE-training verbetert de balans, houding, conditie en lenigheid. Het is belangrijk dat u na afronding van uw therapie in het ziekenhuis dagelijks uw oefeningen blijft doen. Juist daarom is de samenwerking met therapeuten in de regio zo belangrijk. Vanuit WIJKfysio verzorgen Serina Geurtsen en Diedeke van Wijk de TUNE UP en/of BIG for LIFE oefengroepen. Zij zijn beide geschoold in LSVT-BIG en ook aangesloten bij ParkinsoNet. U kunt in Leusden of in Woudenberg een afspraak maken voor LSVT-BIG begeleiding.

Voor deze training kunt u in Leusden op afspraak langskomen op dinsdag tussen 9:00 en 10:00 uur, of op vrijdag tussen 12:00 en 13:00. Bij voldoende animo starten we ook een groep in Woudenberg.